Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Super League - 2η αγωνιστική

Κρίσιμες αναμετρήσεις είχαμε και στη δεύτερη αγωνιστική της φετινής περιόδου με αποκορύφωμα το ντέρμπι του Κλ. Βικελίδης, όπου ο Άρης υποδέχτηκε τον ΠΑΟ, με τους 'πράσινους' να κλέβουν τους τρεις βαθμούς τις νίκης χάρις σε ένα ανύπαρκτο πέναλτυ που καταλόγησε υπερ της ομάδας της Αθήνας, ο διαιτητής Δαλούκας, και εκτέλεσε εύστοχα ο Σισέ.
Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις δημιουργήθηκαν με αφορμή αυτό το λανθασμένο σφύριγμα του κ. Δαλούκα, με τις περισσότερες ΠΑΕ να δείχνουν την έντονη δυσαρέσκεια τους απένταντι στο φαινόμενο "διαιτησία" που καθημερινώς χάνει την υπόσταση του και με τις υπερβολικά πολλές λανθασμένες αποφάσεις, ωθεί το κόσμο στο να χάνει την εμπιστοσύνη του στους διαιτητές. Παράπονα από την διαιτησία έχει επίσης, και δικαιολογημένα, η ΑΕΛ, καθώς της ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ του Βενετίδη σαν οφσάιντ, γκολ που αρκετά πιθανό να της έδινε το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο. Έτσι η θεσσαλική ομάδα έμεινε στο 0-0 με την πολύ μέτρια Καβάλα, παρόλο την καθολική υπεροχή της σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Στην Τρίπολη, Αστέρας και ΠΑΟΚ μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις σε ένα μέτριο 0-0 χωρίς ιδιαίτερες στιγμές. Η ΑΕΚ παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο επικράτησε του Πανσερραϊκού με 2-0, και έδωσε υποσχέσεις για μια καλύτερη συνέχεια για το φετινό πρωτάθλημα. Μεγάλο διπλό κατάφερε να πάρει ο Εργοτέλης μέσα στον Βόλο με 0-1 επί του τοπικού Ολυμπιακού. Στη Ξάνθη, η τοπική Scoda ήρθε ισόπαλη με τον Πανιώνιο, 1-1. Οι νεοσμυρνιώτες αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν καθώς κατάφεραν να πάρουν τον πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό παίζοντας με εννέα παίχτες.
Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν και οι Ατρόμητος και Ηρακλής με τον 'γηραιό' να κλέβει τον βαθμό στο τέλος της αναμέτρησης. Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο καθώς οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο καλού ποδοσφαίρου. Στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα της Κέρκυρας με 2-0, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα. Έδωσε την εντύπωση, πως όταν οι νεοαποχτηθέντες παίχτες, 'δέσουν΄μεταξύ τους, θα αποδόσουν πολλά περισσότερα πράγματα.