Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Στραβό ξεκίνημα για την Εθνική...

Σίγουρα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα για την Εθνική μας ομάδα, μετά το πέρας των δύο πρώτων αγώνων, για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012. Η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται, λέει ο σοφός λαός, και το πρώτο αποτέλεσμα με αντίπαλο την πολύ πιο αδύναμη ομάδα της Γεωργίας, έφερε την δυσαρέσκεια στις τάξεις του αντιπρωσοπευτικού μας συγκροτήματος, δεν κατέφερε όμως να μας αποδιοργανώσει ενόψει του δύσκολου εκτός έδρας αγώνα με την Κροατία.
Όλοι μας περιμέναμε τους τρείς βαθμούς της νίκης στο πρώτο παιχνίδι με τους γεωργιανούς, όμως λογαριάζαμε χωρίς τον ... Τιμούρ, καθώς ο Κετσπάγια πλήρως ενημερωμένος για διαβασμένος για την εθνική μας, παρέταξε την ομάδα του με σκοπό να μην δεχτεί γκολ και να χτυπάει στις αντεπιθέσεις, με σκοπό να μας κάνει τη ζημιά. Πράγμα που κατάφερε άλλωστε με αποτέλεσμα, να τρέχουμε και να μην φτάνουμε... Ευτυχώς για την εθνική μας, κατάφερε να ανεβάσει ρυθμούς και να ισοφαρίσει το παιχνίδι μαζεύοντας κάπως τα "σπασμένα". 
Με ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, παραταχθήκαμε χτες βράδυ στο Ζάγκρεμπ, όπου με σωστή αμυντική τακτική, και με ένα καταπληκτικό Παπασταθόπουλο, η εθνική κατάφερε και πήρε την πολύτιμη ισοπαλία με 0-0. Και λέμε πολύτιμη, γιατί πιθανόν να κρίνει την πρωτιά στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro, σε περίπτωση που κερδίσουμε τους Κροάτες εντός έδρας.
Έτσι λοιπόν, με ένα στραβοπάτημα στο ξεκίνημα, και με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στη συνέχεια, ξεκινάει ο μαραθώνιος για τα γήπεδα της Ουκρανίας, και παρόλο που δεν ξεκινήσαμε ιδανικά, η εθνική μας ομάδα έχει ότι χρειάζεται για να ανταπεξέλθει, και στο τέλος να πάρει την πρωτιά στον όμιλο. Η δυναμικότητα του ομίλου άλλωστε, της δίνει αυτό το δικαίωμα. Το δικαίωμα να ελπίζει σε πρωτιά, παίζοντας πάντα σωστό και αποδοτικό ποδόσφαιρο. 
Και μην σας τρομάζει το ξεκίνημα.. Σε περίπτωση που κάποιοι το έχετε ξεχάσει, να σας θυμίσουμε πως στα προκριματικά του Euro 2004, το οποίο και κατακτήσαμε, είχαμε ξεκινήσει με δύο συνεχόμενες ήττες! Οπότε η φράση "η αρχή είναι το ήμιση του παντός" δεν ισχυεί στο ποδόσφαιρο... Και η εθνική μας είναι η ζωντανή απόδειξη για αυτό!