Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Της διαιτησίας τα καμώματα....

Μετά το πέρας και της 3ης αγωνιστικής της Super League, συναντούμε, δυστυχώς, ξανά το κακό πρόσωπο της διαιτησίας που δείχνει να "χάνει -σιγά σιγά- το παιχνίδι". Πληθώρα λανθασμένων σφυριγμάτων και αποφάσεων, μη καταλογισμός πέναλτι, λανθασμένα οφσάιντ, άδικες αποβολές, και δεκάδες άλλα περιστατικά, έλαβαν μέρος για ακόμα μια αγωνιστική, και έθεσαν τα νεύρα μας σε κατάσταση stand by για νευρικό κλονισμό...
Ο Πανιώνιος επικράτησε του Άρη με 1-0, με γκολ οφσάιντ του Μπόσκο στο 86', στην Ν.Σμύρνη. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, εκμεταλεύτηκαν τις αδυναμίες του rotation των κιτρίνων, και είχαν το πάνω χέρι σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η έκπληξη ήρθε στη Τούμπα, όπου το Ολυμπιακός Βόλου απέδρασε με έναν πολύτιμο βαθμό και σκορ 1-1. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Μάρτιν στο 22', όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε αρκετά γρήρορα και ισοφάρισε με τον Ίβιτς στο 38'. Πολλά παράπονα από την εικόνα της ομάδος τους είχαν οι οπαδοί του δικέφαλλου, καθώς περίμεναν καλύτερη εμφάνιση απέναντι σε έναν, θεωρητικά, αδύναμο αντίπαλο.
Σπουδαίο ματς έγινε και στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου ΑΕΚ και Αστέρας αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2. Μάλιστα οι αρκάδες προηγήθηκαν με 0-2, με γκολ των Αράς και Φουρτούνη. Λίγο πριν την πανωλεθρία, οι παίχτες της ένωσης ξύπνησαν και με γκολ των Σκόκο και Τζιμπούρ ισοφάρισαν σε 2-2.Να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι έχουν, και δικαίως πολλά παράπονα από τη διατησία που τους αδίκησε σε πολλές περιπτώσεις. Στις Σέρρες, ο Πανσερραϊκός δεν ήταν ικανός να πάρει κάτι παραπάνω από την αναμέτρηση απέναντι σε έναν κακό Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι και με γκολ του Πάντελιτς, πήραν τους τρείς βαθμούς της νίκης και βρέθηκαν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ο Ηρακλής επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ στο Καυτατζόγλειο, με τις δύο ομάδες να φωνάζουν για την διαιτησία. Η ΑΕΛ ήταν κατά πολύ ανώτερη του "γηραιού" με τα στατιστικά στο τέλος της αναμέτρησης να το αποδεικνύουν, όμως οι βυσσινοί δεν στάθηκαν τυχεροί να ισοφαρίσουν το αυτογκόλ του Μπλάζεκ, και δίκαια διαμαρτύρονται για τον μη καταλογισμό του πέναλτι στην ανατροπή του Εσθονού φόρ στο 88'. Στην Κρήτη ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος της Ξάνθης και επικράτησε δίκαια με 1-0 με γκολ του Ρομάνο στο 63'.
Εύκολο έργο είχε η Κέρκυρα που αντιμετώπισε έναν κάκιστο Ατρόμητο, κερδίζοντας εύκολα με 3-1. Με σκόρερ τους Επστάιν, δις, και Τσίγκα έσβησε τις ελπίδες των φιλοξενούμενων για θετικό αποτέλεσμα. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Περιστερίου, ήταν να μειώσει στο 64' με τον Περόνε. Πολύ καλή αλλά και άτυχη συνάμα, στάθηκε η Καβάλα που ήταν καλύτερη του ΠΑΟ, όμως δεν κατλαφερε να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη, και έμεινε στο ισόπαλο 2-2. Οι πράσινοι παρουσιάστηκαν ζαλισμένοι από την ευρωπαϊκή σφαλιάρα της Μπαρτσελόνα, και με προστάτη τον Τζόρβα, που έσωσε αρκετές φορές την εστία του από βέβαιη παραβίαση, έκλεψαν τον βαθμό της ισοπαλίας.