Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ο δικέφαλος πετάει για Ευρώπη!

Με ένα συγκλονιστηκό δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ χτες βράδυ, κατάφερε να ανατρέψει την κακή εικόνα που παρουσίασε στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, και να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ που του εξασφάλησε την ισοπαλία 1-1, δίνοντας του το πάνω χέρι στην δεύτερη αναμέτρηση την επόμενη Τετάρτη.
Τυχερός στο πρώτο ημίχρονο, ο δικέφαλος του βορρά, βρέθηκε πρωσορινά πίσω στο σκόρ μετά από άστοχη έξοδο του αργηγού του, Κώστα Χαλκιά, και λάθος απομάκρυνση του Σορλέν με κεφαλία. Ο πολύ καλός Σοάρεζ εκμεταλεύτηκε τις λανθασμένες αυτές ενέργειες, και με ανάποδο ψαλίδι άνοιξε το σκορ. Ο τραυματισμός του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ σε εκείνη την φάση, έφερε την αλλάγη του Χαλκιά με τον Κράσιτς, ο οποίος ήταν σε πολύ καλή φόρμα και μάλιστα κράτησε ζωντανούς του θεσσαλονικείς, αποκρούωντας δύο τετ-τετ στο πρώτο ημίχρονο.
Με αλλαγμένο πρόσωπο στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κλείσει τους κενούς χώρους, και να γίνεται επικίνδυνος με αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές, ο Σαλπιγγίδης έβγαλε φοβερή κάθετη ασίστ στον μέτριο μέχρι τοτε Ίβιτς, ο οποίος με ωραίο και ψύχραιμο πλασέ, ισοφάρισε σε 1-1 στέλνοντας τους τέσσερις χιλιάδες οπαδούς του δικεφάλου που βρισκόταν στις κερκίδες, στα ουράνια!
Έτσι μετα από αυτό το εκτός έδρας 1-1, ο ΠΑΟΚ απέκτησε το πάνω χέρι, και η επόμενη αναμέτρηση παίρνει χαρακτήρα τελικού, καθώς το ενδεχόμενο πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λίγκ, είναι πιο κοντά από ποτέ και η ατμόσφαιρα στην Τούμπα αναμένεται να είναι ... "κόλαση"... Εικόνα που μας έχουν συνηθίσει το τελευταίο καιρό οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ άλλωστε.