Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Έμεινε το.. γιατι


Για δεύτερο παιχνίδι η Εθνική δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τους φίλους της. Αυτό που έμεινε είναι ένα γιατί. Γιατί αυτό το τραγικό πρώτο ημίχρονο και κυρίως το πρώτο μισάωρο. Γιατί η χρισημοποίησει παικτών που δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στη κρισιμότητα τέτοιων παιχνιδιών. Γιατί οι συγκεκριμένες αλλαγές στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έχοντας μείνει ζωντανό στο κυνήγι της πρόκρισης μετά την ισοπαλία επι της διοργανώτριας Ποπλωνίας, πέταξε την ευκαιρία να είναι η μία εκ των δύο ομάδων που θα σφράγιζαν το εισητήριο για την επόμενη φάση.

Τα δύο γκολ στα έξι πρώτα λεπτά "έκοψαν" τα πόδια των διεθνών και έδωσαν άλλον αέρα στους Τσέχους. Τα λάθη στην άμυνα αποδείχθηκαν για μια ακόμα φορά μοιραία. Στο τρίτο λεπτό ο Γίρασεκ που κινήθηκε στη πλάτη των αμυντικών με πλασέ άνοιξε το σκορ ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ροζίτσκι έβγαλε στον Σελασιέ δεξιά όοπου έπειτα απο σέντρα του ίδιου η μπάλα πέρασε κάτω απο τα χέρια του Χαλκιά και ο Πιλάρ δε δυσκολεύεται να κ΄λανει τη προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο σαράντα ένα ήταν η σειρά της Ελλάδας να δώσει το παρών. Ο Βασίλης Τοροσίδης σέντραρε από δεξιά και Φωτάκης με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μειώνει σε 2-1. Η χαρά των διεθνών όμως δεν κράτησε για πολύ αφού το γκολ ακυρώνεται ως οφ σάιντ.

Στο πενηντα τρία όμως τίποτα δε θα σταματούσε τη γαλανόλευκη απο το γκολ. Μετά από μακρινλη μπαλιά του σαμαρά ο Τσεχ στη προσπάθεια του να μπλοκάρει τη μπάλα μπερδεύεται με τον σίβοκ και η μπάλα στρώνεται στο νεοεισελθών Γκέκα που σκοράρει σε ανυπεράσπιση εστία.

Ο παίκτης που ξεχώρισε επο τους διεθνείς είναι ο Κώστας Φορτούνης. Ο νεαρός μέσος δείχνοντας ποδοσφαιρικό θράσσος ήταν ο κινητήριος της Εθνικής και σε ηλικία μόλις δεκαεννιά ετών δελιχνει οτι το μέλλον του ανήκει.

Αντίθετα, απογοήτευση προκαλούν οι εμφανίσεις του πιο έμπειρου ίσως παίκτη της ομάδας, του Κώστα Χαλκιά. Για ένα ακόμα παιχνίδι δεν ήταν καλός και φέρει ευθύνη για το δεύτερο γκολ των Τσέχων ( στο εικοσιτρία αντικαταστάθηκε απο τον Σηφάκη). Στους αρνητικούς περιλαμβάνεται και ο Χολέβας με το Σαμαρά που σε βοήθησαν όσο περιμέναμε.