Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Μόνος πρώτος ο ΠΑΟΚ

Σημαντικό πλεονέκτημα απέκτησε ο ΠΑΟΚ έναντι των διεκδικητών της δεύτερης προνομιούχου θέσης που οδηγεί στους προκριματικούς του Champion's League, μετά της μεγάλης νίκης που σημείωσε την Κυριακή με 1-0 επί του Ολυμπιακού. Στο άλλο παιχνίδι, η αναγεννημένη ΑΕΚ, επικράτησε με 4-2 του Άρη.
Στη κατάμεστη Τούμπα έγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, κυρίως στο πρώτο μέρος, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω στο μεγαλύτερος μέρος του. Τα πολλά λάθη στις άμυνες των δύο ομάδων, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών ευκαιριών εκατέρωθεν. Σε ένα από αυτά, ο Νικοπολίδης έδιωξε τη μπάλα καθυστερημένα, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί η πορεία της από τον Φιλομένο, και να στρωθεί στον ολομόναχο Μουσλίμοβιτς, που εκμεταλεύτηκε στο έπακρο το δώρο του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, και χωρίς δυσκολία, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Η κατοχή της μπάλας πέρασε στα πόδια των ερυθρολεύκων, που προσπάθησαν μάταια να ισοφαρίσουν. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ είχε και δοκάρι με τον Βιερίνια.
Στο ΟΑΚΑ διεξήχθει μια σκληρή αναμέτρηση με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, αποβολές εκατέρωθεν, και ανατροπές στο σκορ. Οι γηπεδούχος ΑΕΚ, προηγήθηκε με ωραίο γκολ του Τζιμπούρ. Στη συνέχεια ο Άρης έμεινε με δέκα παίχτες, όμως παρόλα αυτά ισοφάρισε και μάλιστα, πέρασε και μπροστά στο σκορ με 1-2 με γκολ του Τζόνσον. Ο δικέφαλος δεν το έβαλε κάτω όμως και με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, γύρισε το σκορ σε 4-2 με πρωταγωνιστές τους Μαρσέλο και Σκόκο. Ενδιάμεσα είχαν αποβληθεί άλλοι δύο παίχτες, ένας από κάθε ομάδα με τις συνολικές αποβολές να φτάνουν τις τέσσερις!
Η βαθμολογία των play off έχει ως εξής:

ΠΑΟΚ 10
Ολυμπιακός 7
ΑΕΚ 5
Άρης 3